نرمال بوتانول

فرمول شیمیایی C4H10O
جرم مولکولی74.123 g·mol
شکل ظاهریبی رنگ
نقطه ی جوش117.7 درجه ی سانتی گراد
دانسیته0.81 g/cm3

نرمال بوتانول (n-butanol) یک الکل ساده با فرمول شیمیایی C4H10O است که در شرایط محیطی مایعی بی رنگ بوده و حلالیت پایینی در آب دارد. این ماده کاربرد فراوانی به عنوان حلال دارد و علاوه بر آن در تولید مواد شیمیایی مختلف نیز از آن استفاده می شود.گرید خوراکی آن نیز به عنوان یک طعم دهنده و نگهدارنده مورد استفاده قرار می گیرد.در ادامه ضمن بررسی نحوه خرید نرمال بوتانول از میعادشیمی،خواص، روش های تولید، کاربردها و خطرات عمده این ماده را بررسی خواهیم نمود.

کاربرد نرمال بوتانول

این محصول دارای دو گرید بوده که شامل خوراکی و صنعتی می باشد که به شرح زیر می باشند: 

گرید صنعتی:

  • عموما بوتانول به عنوان ماده واسطه برای تولید سایر مواد شیمیایی مانند اکریلات ها، گلیکول اترها، بوتیل استات، پلاستی سایزرها و … مورد استفاده قرار می گیرد و چیزی در حدود 10% از آن به صورت مستقیم به عنوان حلال استفاده می شود.
  • می تواند در تهیه ی سایر مواد شیمیایی دیگر از جمله استر ها،بوتیل استات و آمینو رزین ها نیز مورد استفاده قرار بگیرد.
  • به عنوان حلال در تهیه ی محصولات مصرفی شیمیایی مانند رنگها،پوشش ها، روغن ، لاستیک و … کاربرد دارد. و حتی در صورتی که مقدار کمی از این ترکیب به رنگ ها و رزین افزوده گردد سبب کاهش ویسکوزیته این محصولات و افزایش خاصیت براشینگ آن ها می شود.
  • عمده تقاضا و بازار مصرفی نرمال بوتانول مربوط به لوازم آرایشی، پاک کننده ها و محصولات شیمیایی و پتروشیمیایی است.
  • محصول فوق یکی از مهمترین محصولات پتروشیمیایی به شمار می رود به طوری که در بازار جهانی تقاضای سالانه ی آن چیزی حدود 8 میلیارد پوند است.

گرید خوراکی: 

نرمال بوتانول در گرید خوراکی به عنوان یک طعم دهنده ی مجاز در ایالت متحده ی آمریکا شناخته می شود و در محصولات مانند کره ، خامه ، بستنی و یخ ها ، آب نبات ، محصولات پخته شده و … استفاده می شود.

این ترکیب یک الکل آلیافاتیک نوع اول می باشد که به عنوان حلال در لاک های ناخن مورد استفاده قرار می گیرد. با این حال در غلظت های کم نیز در سایر محصولات آرایشی از جمله، محصولات آرایش چشم، محصولات اصلاح و محصولات بهداشتی مورد استفاده قرار می گیرد.

1 بوتانول به طور کلی برای استفاده به عنوان طعم دهنده در مواد غذایی بی خطر شناخته شده است. همچنین در سال 1982 سازمان غذا و داروی آمریکا FDA استفاده از این ماده را به عنوان یک ماده ی غیر فعال در ترکیبات دارویی ایمن دانست.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *