بتایین

فرمول شیمیایی C5H11NO2
جرم مولکولیg/mol117.15
نقطه ذوب ( K 453; °F365)°C180
رنگ وبوشفاف مایل به زرد/بدون بو

بتایین چیست

بتایین یک ماده مایع بسیار کاربردی هست که در بسیاری ازمواد بهداشتی بکار می رود(شامپو.مایع.نرم کننده .ضد عفونی کننده)و غیره این ماده بدون بو است و رنگی شفاف مایل به زرد دارد بتایین همچنین خاصیت کف کنندگی بسیار بالایی دارد .این ماده هچنین در بسیاری ازمواد غذایی وجود دارد از جمله چغندر یونجه اسفناج وغیره این ماده همچنین اهمیت بسیار زیادی در بدن انسان دارد تجمیع این ماده در بدن باعث حفظ اب و محافظت از بدن در برابرکمبود آب وهمچنین باعث تقویت دی ان ای انسان میشود.

کاربردها و مزایای بتایین در صنایع مختلف

  • ترکیب مشتق شده از روغن نارگیل و روغن هسته خرما
  • ماده امولسیون کننده و تغلیظ کننده
  • استفاده در محصولات شوینده و آرایشی و بهداشتی
  • پاک کننده های خانگی و سطوح
  • پاک کننده قوی روغن بر روی سطوح روغنی در صنایع سیمان
  • عامل مناسب بازدارنده خوردگی در سیستم های فلزی
  • عامل بازدارنده هوا برای سیمان، سولفات کلسیم متبلور
  • پارچه و منسوجات و محصولات چرمی
  • استفاده در صنعت لحیم کار

سوالات رایج هنگام فروش بتایین

۱-آیا محصول بتایین مشتقات کاربردی دیگری هم دارد؟

یکی از مشتقات مهم و کاربردی بتایین، کوکامیدو پروپیل بتایینCAPB است  با فرمول شیمیایی  C19H38N2O3 و جرم مولی g mol−۱ ۵۲/۳۴۲ یک آمید اسید چرب می‌باشد. ساختار CAPB شامل  زنجیره طولانی هیدرو کربنی و یک گروه قطبی در انتهای زنجیره است که این ترکیب از سنتز اسیدهای چرب حاصل از روغن نارگیل یا روغن هسته خرما که لوریک اسید نام دارد با  دی متیل آمینو پروپیل آمین طی دو مرحله تولید می‌شود.

و به عنوان یک عامل فعال سطحی، ضد عفونی کننده و پاک کننده در تولید محصولات شوینده و آرایشی و بهداشتی مورد استفاده قرار میگیرد.  CAPB در محیط اسیدی و بازی خاصیت های متفاوتی از خود نشان می‌دهد بدین صورت که در محیط بازی خاصیت آنیونی و در محیط اسیدی خاصیت کاتیونی ایجاد می‌کنند. ترکیب شدن کوکامیدو پروپیل بتایین با سولفاتهای اتر الکل چرب باعث افزایش خاصیت های این سورفکتانت می‌شود.  حلالیت کوکامیدوپروپیل بتایین در حلال های مانند ایزو پروپانول، اتانول و آب به صورت کامل انجام می‌شود اما اگر از روغن های معدنی به عنوان حلال استفاده شود با عدم حلالیت آن واجهه می‌شویم. میزان استفاده از کوکامیدو پروپیل بتایین در فرمولاسیون مواد شوینده با میزان غلظت نمک در سورفکتانت ارتباط دارد.

۲- آیا استفاده و فروش بتائین در صنایع مواد شوینده آرایشی و بهداشتی مضر است؟-بتایین اگر دارای ناخالصی های آمینو آمید و

۳-دی متیل آمینو پروپیل آمین باشد و در مواد تولید محصولات آرایشی بهداشتی و مواد شوینده استفاده شود ممکن است باعث ایجاد حساسیت و خارش در برخی از نواحی بدن مانند چشم، پوست دست و پا و گردن شود.۳- محصول بتایین به عنوان یک دارو چه عوارضی میتواند داشته باشد-استفاده از بتایین به عنوان دارو در قالب پودر به صورت بالک باید با دستور پزشک صورت گیرد و حد مجاز مصرف آن رعایت گردد. زیرا که استفاده بیش از حد آن باعث ایجاد مشکلات گوارشی، کلیوی و افزایش کلسترول خون می‌شود. و دارای عوارضی از جمله سرگیجه، خواب آلودگی، حالت تهوع، اسهال و استفراغ می‌باشد.

میعاد شیمی(مهندس ارجمندی) 09122838574 09129628027 36617962

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *